2015. jún 18.

Félre tudsz tenni napi 200 Ft-ot?

írta: onlinetakarek.hu
Félre tudsz tenni napi 200 Ft-ot?

Biztosan Te is gondolkodtál már azon, hogy mekkora az az összeg, melyet nagy biztonsággal, rendszeresen félre tudsz tenni. Az összeg nagyságát nyilván nagyban befolyásolja a havi bevételed mértéke, de azt hiszem, azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legkisebb megtakarítás is megtakarítás, és kivétel nélkül mindenkit jól eső érzéssel tölti el az az érzés, hogy tudja, VAN MEGTAKARÍTÁSA.

200_ft.jpg

 Első hallásra komolytalan dolognak tűnik azt javasolni, hogy „takaríts meg napi 200.-Ft-ot”.

Gondoljuk gyorsan át, mire is elég napjainkban 200.-Ft? Például egy napilapra, amit másnap kidobunk. Vagy 30 perc belvárosi parkolásra. Vagy egy instant automatás kávéra. Esetleg fél liter üzemanyagra.

Egyik sem egy „maradandó dolog”. 

 Játsszunk el a gondolattal, és dobjunk be a virtuális malacperselyünkbe napi 200.-Ft-ot, és nézzük meg, hogy mit tudunk vele kezdeni.

Tegyük fel, hogy a hónap 30 napján keresztül megtakarítunk napi 200-Ft-ot, így az adott hónap végére összegyűjtött pénzt, 6.000.-Ft-ot elhelyezzük egy lakástakarék számlán. Mivel a lakástakarék számla sajátossága az, hogy 30 %-kal támogatja a lakáscélú előtakarékoskodókat, ezért a következő hónap első napján a hatezer forintunkból már mindjárt 7.800.-Ft-unk lesz (6.000.-Ft x 30 % = 7.800.-Ft).

Ugye mennyivel jobb érzés így, szinte észrevétlenül gyarapítani vagyonunkat?

Számoljunk tovább…

Egy év alatt a fenti logika alapján már 93.600.-Ft-tal rendelkezünk. Négy év alatt 377.400.-Ft-tal, tíz év alatt pedig a kamatokat nem számítva is legalább 936.000.-Ft-tal.  

És mire elég ez a pénz? Néhányan mondhatják, hogy semmire.

lakasfelujitas_otletek-1024x682.jpg

 

Szerintem pedig éppen ellenkezőleg: egy lakásfelújításnál nagyon is jól jöhet ez az összeg, hiszen például végre megvehetjük a régóta vágyott hidromasszázs kádat a szépen felújított fürdőszobánkba. Vagy éppen lakáshitelünk futamidejét rövidíthetjük le akár évekkel is.

Ugye, a fenti néhány gondolat átolvasása után Te is másképpen tekintesz a zsebedben lapuló, vagy az autód aprópénzes rekeszében kallódó kétszáz forintosra!?­

Ha megmozdult Benned is „valami”, és szeretnél elindulni a megtakarítás tudatos útján, akkor keress minket bizalommal. Kérj időpontot, és számoljunk együtt: www.onlinetakarek.hu

Kövesd és lájkold Facebook oldalunkat is, mert kreatív lakásfelújítási tippeket találsz!

Szólj hozzá

kis összeg kevés pénzzel megtakarítás